Richard Hut – Vitaliteitscoach

Wat doet een vitaliteitscoach

Een vitaliteitscoach richt zich op de vitaliteit van een persoon in de meest brede zin van het woord. Het gaat hierbij niet alleen maar om de fysieke gezondheid en levensstijl, maar juist ook om mentale aspecten. Positief denken, energie en waar kom je je bed voor uit zijn belangrijke pijlers binnen vitaliteit. Een vitaliteitscoach zorgt voor structurele veranderingen in het gedrag van mensen. Het doel is dat zij zich vitaler voelen en meer in balans zijn met zichzelf en met het leven.

Leefstijlcoach

Een vitaliteitscoach en een leefstijlcoach worden vaak in een zin gezegd, maar ze zijn niet hetzelfde. Een leefstijlcoach richt zich voornamelijk op de fysieke aspecten van iemand. Het gaat hierbij om bewegen, voeding en levensstijl. Problemen als stress, diabetes en overgewicht worden bijvoorbeeld aangepakt. Maar ook mensen die gezonder willen leven, op een andere manier willen eten of meer willen sporten worden bijgestaan door een leefstijlcoach. Het gaat hier vooral om het borgen van veranderingen, zodat iemand zijn levensstijl daadwerkelijk verandert.

Verschil tussen leefstijlcoach en vitaliteitscoach

Ondanks dat er overeenkomsten zijn tussen beide coaches, zijn er ook verschillen. Zo richt de vitaliteitscoach zich meer op een integrale aanpak tussen fysiek en mentaal. Waar de leefstijlcoach zich voornamelijk op het fysieke aspect richt en blijvend een nieuwe leefstijl creëren, richt de vitaliteitscoach zich ook op de emotionele, mentale en zelfs maatschappelijke kant. Een vitaliteitscoach begeleidt, motiveert en enthousiasmeert om zowel lichamelijk en geestelijk vitaal, gezond en fit te voelen.

Kan ik je van dienst zijn?

Geef gerust een seintje.