Wie ben ik?

Een korte introductie

Geboren en getogen in Friesland, opgegroeid in de transportwereld was het in mijn jeugd de “logische” keuze om mijn werkzame leven te beginnen in het transport. Terwijl toen de zorg mij ook al enorm trok. Na de nodige jaren in het transport werkzaam te zijn geweest kwam ik er voor mijzelf achter dat ik langzaamaan vast begon te lopen in mijn werk. Het gaf niet meer de voldoening en de uitdaging die ik nodig had.

In 2010 heb ik dan ook besloten om het roer om te gooien en ben ik gestart in de zorg en welzijn als Assistent-Behandeleenheid bij Revalidatie Friesland. Dit beviel mij erg goed maar al snel kwam ik erachter dat ik meer wilde in de gesprekken met patiënten. Ik ben begonnen met de opleiding Maatschappelijke Zorg (Specifieke doelgroepen) om mij de gespreksvaardigheden en gesprekstechnieken eigen te maken. Tijdens de opleiding werd het mij duidelijk dat het coachen van mensen mij erg goed af ging. Mede daarom heb ik na de opleiding ervoor gekozen om in de forensische psychiatrie te gaan werken. Mijn interesse in hoe processen in het lichaam en brein werken en samenwerken heb ik al heel lang en nu ben ik daar daadwerkelijk iets mee gaan doen. Hierop ben ik de HBO opleiding Vitaliteitscoach en Burn-out coach gaan volgen. Tijdens deze opleidingen vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Dit is wat ik wil!

Het is mijn passie om mensen te begeleiden het beste uit zichzelf te halen. De uitdaging om tot de kern te komen en om te ontdekken wat individuen echt beweegt geeft mij energie. Hierbij maak ik gebruik van de sterke punten theorie. Ik coach en adviseer in het veranderen van gedrag en het benutten van volledig potentieel.

Methodiek

De methodieken waar ik mee werk zijn o.a. :

  • BASIC-ID model
  • Model van Bateson
  • Broaden and build model
  • RET (Rationeel Emotieve Therapie)
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Daarnaast een dosis gezond verstand, humor en levenservaring.

Opleiding en accreditatie

Samenwerkingen

Richard Hut werkt samen met o.a. de volgende partnerorganisaties:

Kan ik je van dienst zijn?

Geef gerust een seintje.